Ontdek Mercator Tripel

In de Gouden eeuw stond de ontdekking van nieuwe kruiden centraal. Gerardus Mercator heeft in de 16e eeuw alle continenten in kaart gebracht door zijn zoektocht naar de beste bierspecerijen. In China werd hij verrast door het tintelende effect van Szechuan peper. In West-Afrika zag hij paradijszaden in het Hof van Eden groeien met de unieke geur van hazelnoot en mandarijn.

Dé basis van ons recept – jouw ontdekking!

European-Beer-Challenge-2023-Silver-1-600x600
rimor-brewery-mercator-bierwebshop

Smaakprofiel

Aroma
3/5
Zuur
0.5/5
Zoet
1/5
Bitter
2.5/5
Body
2.5/5
Droog
2/5
Nasmaak
3/5
Koolzuur
3/5
Verfijnd en volmondig speciaalbier met een romige kraag en kruidige toets van Paradijszaad en Szechuan peper.
szechuanpeper

Szechuan peper

lichte citroensmaak en licht tintelend effect bij aanraking met de tong

paradijszaad

Paradijszaad

geur van hazelnoot en cacao | smaakt zoet, bloemig en nootachtig

Wereldkaart-vector

Szechuan peper uit China:
Szechuan peper is eigenlijk helemaal geen echte peper. Het zijn namelijk de gedroogde schillen van de vruchtjes van een soort citrusplant en heeft daardoor
een lichte citroensmaak. Het is niet heel pittig maar creëert wel bij aanraking met de tong een kort tintelend en verdovend effect.

Paradijszaad uit West-Afrika:
In de middeleeuwen verkochten kruidenhandelaren Paradijszaad als betaalbaar alternatief voor de toen heel kostbare zwarte peper. Ze vertelden Europese kopers dat de zaden in het Hof van Eden groeiden en vanuit het paradijs via de rivieren naar de markten dreven.

Benieuwd naar de smaak van onze Mercator Tripel?

Scroll to Top

Ben jij oud genoeg om Rimor te ontdekken?

Helaas ben jij nog te jong om Rimor te ontdekken. Houd vol, het is het wachten meer dan waard 😊!

Ben jij oud genoeg om Rimor te ontdekken?