Ontdek Barentsz Winter

Om ijskoude zeeën te kunnen bevaren, struinde Willem Barentsz eerst heel de wereld af op zoek naar noodzakelijke kruiden voor in zijn bieren. Bij het kappen van kaneelbomen in Ceylon kwamen heerlijke warme aroma’s vrij en in Zuid-Amerika wezen afstammelingen van de inca’s hem op de zoete smaak van Passiebloem. Deze ingrediënten bleken onmisbaar om het Barentsz Winterbier te maken waarmee hij elke storm trotseerde in zijn zoektocht naar Spitsbergen.

Dé basis van ons recept – jouw ontdekking!

Rimor Barentsz Winter

Smaakprofiel

Aroma
4/5
Zuur
1.5/5
Zoet
2/5
Bitter
1/5
Body
3/5
Droog
0.5/5
Nasmaak
3.5/5
Koolzuur
3.5/5
Robuuste quadrupel met een diepe, mahoniebruine kleur, stevige body en een weelderige schuimkraag. Bij elke slok onthult het een harmonieuze combinatie van geroosterde mouten, karamelachtige tonen en subtiele hints van gedroogd fruit en kruiden.

Passiebloem

Zoet & bloemig

Ceylon Kaneel

Subtiele, warme en aangename smaak

Wereldkaart-vector
Passiebloem uit Peru Wist je dat passiebloemen door de Inca’s werden gebruikt als medicijn tegen rusteloosheid en angst. De prachtige bloemen groeien ook nog eens in ons koude België maar hier dragen ze geen heerlijke vruchten zoals in Peru.

Ceylon Kaneel uit Ceylon
Wist je dat kaneel de boomschors
is van de kaneelboom. Ze worden verkocht als poeder of stokjes
opgerolde schors. Canella is het
Latijnse woord voor stokje.
De beste kaneel komt uit Ceylon,
nu genaamd Sri Lanka.

Benieuwd naar de smaak van onze Barentsz Winter?

Scroll to Top

Ben jij oud genoeg om Rimor te ontdekken?

Helaas ben jij nog te jong om Rimor te ontdekken. Houd vol, het is het wachten meer dan waard 😊!

Ben jij oud genoeg om Rimor te ontdekken?